Puolusta sivistysyliopistoa 23.5. klo 12-13{16 Touko, 2008}   Kutsu mielenosoitukseen

MIELENOSOITUS SIVISTYSYLIOPISTOJEN PUOLESTA PE 23.5. KLO 12 EDUSKUNTATALOLLA

Suomen hallitus tekee hätiköityä ja ideologiavetoista yliopistouudistusta. Yliopistouudistusta on markkinoitu tarpeella lisätä kansainvälistä kilpailukykyä, yliopistojen rahoitusta ja akateemista itsenäisyyttä. Innovaatioille välttämätön akateeminen vapaus ei ainakaan toteudu uudistuksen lippulaivassa Innovaatioyliopistossa.

Huolestuneet opiskelijat ja muut kansalaiset kokoontuvat osoittamaan mieltä hätiköityä yliopistouudistusta vastaan, sivistysyliopiston ja suunnitelmallisen, sisältövetoisen koulutuspolitiikan puolesta perjantaina 23.5. klo 12-13. Asiaan liittyvä välikysymysäänestys alkaa heti mielenosoituksen jälkeen yhdeltä.

”Yliopistojärjestelmä kaipaa uudistamista, mutta nyt hallitus on hätiköimällä tuhoamassa sivistysvaltiomme peruspilarin. Emme voi hyväksyä sitä opiskelijoina, taiteilijoina emmekä Suomen kansalaisina. Yliopistouudistuksen pitäisi tapahtua suunnitelmallisesti ja sisältölähtöisesti”, linjaa Taikin elokuva- ja lavastustaiteen opiskelijajärjestön ETL:n puheenjohtaja Mike Pohjola.

Yliopistouudistuksessa luodaan säätiömuotoisia yliopistoja, tuhotaan korkeakouluverkko, kanavoidaan yliopistojen puutteellinen rahoitus Innovaatioyliopistona markkinoituun salamyhkäiseen riskihankkeeseen ja avataan portti lukukausimaksuille.

Innovaatioyliopistohanke on laitettava jäihin, kunnes tiedetään muutosten seuraukset valtakunnallisesti. Alueellisen tasa-arvon on toteuduttava yliopistojen välillä. Yliopistojen tulevaisuutta ei saa vaarantaa hätiköidyillä päätöksillä. Tähän mennessä fuusiota on valmisteltu suoltamalla innovaatiojargonina tunnetuksi tullutta suuruudenhullua sanahelinää, mutta toiminnan sisältö on jäänyt täysin hämäräksi.

Yliopistouudistuksen ongelmat kiteytyvät Innovaatioyliopisto-hankkeessa, jota on lähdetty toteuttamaan ideologisista lähtökohdista ilman suunnittelua tai selvittelyä. Hankkeen isä Yrjö Sotamaa sai jo astua sivuun Taikin rehtorin virasta osoituksena opiskelijoiden ja henkilökunnan tyytymättömyydestä. Elokuva- ja lavastustaiteen osasto on esittänyt pakkoliitoksen vaihtoehdoksi osaston yhdistymistä Teatterikorkeakoulun kanssa.

Elokuva- ja lavastustaiteen opiskelijat kutsuvat Suomen ylioppilaskunnat, oppilaskunnat, lukiolaiset ja ammattiin opiskelevat, poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt, akateemisen yhteisön, kulttuurin ja sivistyksen ystävät sekä kaikki muut huolestuneet osoittamaan mieltään Eduskuntatalon edessä perjantaina 23.5. klo 12-13. Tarjolla taidetta ja erittäin lyhyitä ja ytimekkäitä puheita opiskelijoiden ja eduskuntaryhmien edustajilta.

Lisätietoja:
YHTEYSTIEDOT MIELENOSOITUKSEN JÄRJESTELYSTÄ
Minttu Sillanpää, Vasemmistonuoret
minttu@vasemmistonuoret.fi

Juska Jutila, Elokuva- ja lavastustaiteen osasto
juska.jutila@taik.fi

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUT
Mike Pohjola, pj, Elokuva- ja lavastustaiteen osaston opiskelijajärjestö ETL ry.
mpohjola@taik.fi
050-5238399

KOTISIVU
https://sivistys.wordpress.com/

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

et cetera
%d bloggers like this: